bg
Retailer

 

Izjava o obveznosti posredovanja informacij (Izjava o varstvu podatkov)

Zaščita vaših osebnih podatkov je za nas zelo pomembna. Zato obdelujemo vaše podatke izključno na podlagi zakonskih predpisov (GDPR, avstrijski zakono o telekomunikacijah – TKG 2003). S temi informacijami o varstvu podatkov vas obveščamo o najpomembnejših vidikih obdelave podatkov na naši spletni strani.

Stik z nami

Če boste z nami stopili v stik preko naše spletne strani, bodo vaši navedeni podatki zaradi obdelave zahteve in v primeru nadaljnjih vprašanj shranjeni. Brez teh podatkov vaše zahteve ne moremo obdelati. Če nas vaša zahteva ne zanima, bo zahteva z vsemi osebnimi podatki takoj izbrisana. V vseh drugih primerih bomo hranili vaše podatke, dokler jih ne boste preklicali preko elektronskega sporočila na premium@mypellets.at. Podatkov ne posredujemo brez vaše privolitve.

E-novice

Preko naše spletne strani se lahko naročite na novice z zanimivimi in uporabnimi dejstvi o klimatsko nevtralnih peletih my Premium Pellets in sodelujete na nagradnih igrah. V ta namen potrebujemo vaše ime, priimek in elektronski naslov ter vaše soglasje o strinjanju s prejemanjem e-novic, da vam lahko pošljemo novosti o my Premium Pellets. Brez navedbe teh podatkov posredovanje e-novic ni možno. Naročnino lahko kadarkoli prekličete. Prosimo, da vašo odpoved pošljete na naslednji elektronski naslov: premium@mypellets.at. Po prejemu e-pošte bomo vaše podatke nemudoma izbrisali.

Spletna analitika

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev za ustvarjanje spletnih analiz podjetja Google Inc. (»Google«), 1600 Amfiteater Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA. Google Analytics uporablja t.i. »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranjujejo na vašem računalniku in omogočajo analizo uporabe spletne strani. Informacije, ki jih ustvari piškotek o vaši uporabi te spletne strani (vključno z vašim IP naslovom) se prenesejo in shranijo na Googlov strežnik v ZDA. Google bo te podatke uporabil za analizo vaše uporabe spletne strani, za pripravo poročil o spletnih dejavnostih za upravljavce spletnih strani in za izvajanje nadaljnjih storitev, ki so povezane z uporabo spletne strani in interneta. Google lahko te informacije preda tudi tretjim osebam, če tako zahteva zakon ali če tretje osebe obdelujejo te podatke v imenu Googla. V nobenem primeru pa Google ne bo povezoval vašega IP naslova z drugimi Googlovimi podatki. Nameščanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo v vašem brskalniku, vendar vas moramo opozoriti, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij spletne strani v polnem obsegu. Z uporabo te spletne strani izjavljate, da se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je o vas zbral Google na predhodno opisan način in za predhodno omenjen namen. Glede na razpravo o uporabi analitičnih orodij s polnimi IP naslovi, želimo poudariti, da naša spletna stran uporablja Google Analytics s končnico "_anonymizeIp ()", zato se posredovani IP naslovi obdelujejo v skrajšani obliki in je neposredna referenca osebe izključena.

Ameriška podjetja imajo možnost, da se registrirajo na seznam, ki ga vodijo pri ameriškem ministrstvu za trgovino (»Privacy Shield List«), če se obvežejo k upoštevanju dogovorjenih obvezujočih zahtev (»Privacy Shield Principles«) s samocertificiranjem do ameriškega ministrstva za trgovino. To ZDA zagotavlja ustrezno raven varstva podatkov za prenos podatkov iz Evropske unije na ameriška podjetja.

Google in PrivacyShield: https://support.google.com/analytics/answer/7105316?hl=SL

Nagradna igra

Udeleženec nagradne igre se izrecno strinja, da se lahko osebni podatki posredovani iz njegove/njene strani (ime, priimek, elektronska pošta, telefonska številka, naslov, mesto, država) shranijo elektronsko in v povezavi s prenosom dobička posredujejo tudi tretjim osebam (trenutno: IT Tronic Innovation Graz, Madison Werbeagentur za odpremo in vzdrževanje spletne strani). Brez teh podatkov se nagradna igra ne more izvesti. Pred koncem nagradne igre bodo vsi udeleženci prejeli posebno e-novice o nagradni igri. Shranjeni podatki bodo izbrisani takoj po koncu nagradne igre in objavi zmagovalca. S privolitvijo zmagovalca se bo slika s predaje nagrade uporabila na spletni strani mypellets.at, objavljena bo na Facebook strani in poslana naročnikom e-novic.

Omejitev namena, pravna podlaga, obdobje hranjenja podatkov in prejemniki podatkov

Zbrane osebne podatke potrebujemo za izpolnjevanje pogodb, izdaje računov, uveljavljanje pogodbenih pogojev, storitve za stranke in oglaševalske namene. Podatki se zbirajo, shranjujejo, obdelujejo in uporabljajo za ta namen.

Pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov je na eni strani izpolnitev pogodbe, upravičeni interesi, izpolnitev naših pravnih oziroma pogodbenih obveznosti ter na drugi strani vaše soglasje (npr. e-novice, nagradna igra). Nezagotovitev podatkov  ima lahko različne posledice.

Vaše osebne podatke obdelujemo iz našega seznama strank, če je potrebno, za čas trajanja celotnega poslovnega odnosa (od začetka, izvršitve ter do prenehanja pogodbe). Vaše osebne podatke obdelujemo tudi v skladu z zakonskimi obveznostmi skladiščenja in dokumentiranja, ki  med drugim izhajajo iz avstrijskega Zakonu o gospodarskih družbah (UGB), avstrijskega Zveznega davčnega zakonika (BAO) in do prenehanja morebitnega pravnega spora, trajnih garancij itd.

V okviru upravljanja naših spletnih strani najemamo ponudnike programske opreme in agencije, ki lahko v okviru svojih dejavnosti pridobijo dostop do vaših osebnih podatkov, v kolikor te podatke potrebujejo, da bi izpolnili svoje delo. Ti ponudniki in agencije so se obvezali, da bodo upoštevali veljavne predpise o varstvu podatkov.

Vaše pravice

Načeloma imate pravice do informacij, popravkov, izbrisa, omejitev, prenosljivosti podatkov, preklica in ugovora. Če menite, da obdelava vaših podatkov krši zakon o varstvu podatkov ali če so bile kakorkoli drugače kršene vaše zahteve za varstvo podatkov, se lahko pritožite nadzornemu organu. V Avstriji je to organ za varstvo podatkov.

Dosegljivi smo pod naslednjimi kontaktnimi podatki:

My Pellets Handels GmbH
A-8552 Hörmsdorf 190

T: +43 3466 42704
E: premium@mypellets.at